Laboratoř cereální chemie a technologie

MLÝN PERNER SVIJANY, spol. s r.o. / Svijany

Největší kompaktní mlýnská výrobní jednotka v ČR s produkcí více než 150 tis. tun mouky ročně, což odpovídá 14 % průmyslové výroby mouky v ČR. Zaměřuje se na výrobu speciálních mouk (pekařská silná, pečivárenská, celozrnná jemně mletá apod.) s různými nutričními výhodami. Odběrateli uvedených mouk jsou významné společnosti a provozy v ČR a v zahraničí (export do Polska, SRN, na Slovensko): odběratelé v ČR, př. La Lorraine, a.s., Kladno (výroba zmrazených pekařských polotovarů k dopékání); Mondeléz Czech Republic, a.s., Opava (výroba trvanlivého pečiva, konkrétně sušenek a oplatek), Opava; Crocodille ČR, spol. s r.o., Žíželice nad Cidlinou (výroba a zpracování baget, snacků a světlého pečiva). MLÝN PERNER SVIJANY je ojedinělý rodinný průmyslový mlýn v ČR jak v sortimentu, tak v objemu mlýnské výroby se zájmem na produkci speciálních mouk.

La Lorraine Bakery Group, a.s. / Kladno

Největší výrobce předpečených pekárenských polotovarů (typu jemného i běžného pečiva) a největší dodavatel pečiva k dopékání. Odběrateli polotovarů pečiva jsou významné obchodní řetězce v ČR. Jedná se o nejvýznamnější výrobní jednotku v rámci nadnárodního koncernu.

Mondelez Czech Republic s.r.o. / Opava-Vávrovice

Jedna z předních světových firem výroby trvanlivého pečiva (sušenek a oplatek), přičemž závod Opavia v Opavě představuje největší výrobní jednotku tohoto typu v Evropě a po zprovoznění všech nově vybudovaných linek v areálu se bude jednat o největšího výrobce trvanlivého pečiva na světě.

Laboratoř technologie škrobu a výrobků ze škrobu

Amylon, a.s. / Havlíčkův Brod

Průmyslová výroba zahrnuje výrobu potravinářského a průmyslového pšeničného škrobu, lepku, škrobového sirupu a maltodextrinu. Doplňující skupinou je výroba lepidel, dextrinů a modifikovaných škrobů. Velmi silný zájem o výrobky v zahraničí (Itálie, Španělsko, Nizozemí).

Laboratoř technologie čokolády a cukrovinek

Pražská čokoláda, s.r.o.

Rozvíjející se český výrobce luxusních čokolád s inovativními recepturami. Spolupráce na vývoji nových výrobků v rámci projektu NAZV.

Terezia Company s.r.o.

Důležitý český výrobce širokého sortimentu doplňků stravy, založených na léčivých houbách a rostlinných extraktech. Spolupráce při analýze stávajících výrobků a surovin, spolupráce na projektech typu NAZV a TAČR.

Laboratoř technologie cukru

Tereos TTD, a.s.

Největším výrobcem cukru a lihu v české republice. Ročně vyrobí ve dvou cukrovarech a čtyřech lihovarech až 370 000 tun bílého krystalického cukru a 1 400 000 hektolitrů lihu, ať už pitného nebo bezvodého. Výroba zahrnuje také produkci pelet – krmiva pro hospodářská zvířata – a lihovarnických výpalků, vápenné šámy jako hnojiva, které se vrací zpět na pole. Historie společnosti sahá až do roku 1831, cukr se v Dobrovici od té doby vyrábí nepřetržitě, což je evropský unikát. Od roku 1992 je společnost v rukou francouzského kapitálu (dnešní skupina Tereos). Jedinou základní surovinou pro produkci cukru je cukrová řepa. Pěstuje ji více než 550 pěstitelů na ploše téměř 37 000 hektarů. Průměrný výnos, který dosahuje 80 tun cukrové řepy z jednoho hektaru, řadí tyto pěstitele na úroveň nejvyspělejších cukrovarnických zemí v Evropě.

ED&F Man Ingredients s.r.o. / Zvoleněves

Společnost se zabývá výrobou a  distribucí speciálních druhů cukrů a sladidel:  balených BIO, klasických a Fairtrade cukrů, speciálních sypkých sladidel, tekutých, invertních a směsných druhů cukrů, inovací ve všech oblastech cukrů a sladidel, včetně nízkoenergetických sladidel a sladidel bez cukru, tekutých i suchých krmiv, především pro dobytek, koně a včely aj. Všechny produkty jsou vyráběny v moderním zařízení, které je certifikováno standardem FSSC 22000.

Hanácká potravinářská společnost s.r.o. / cukrovar Prosenice

Po rozsáhlých investicích, modernizaci výroby a ve spolupráci se zemědělci střední Moravy byla v září 2000 úspěšně zahájena nová etapa výroby cukru v cukrovaru Prosenice, navazující na historii založenou v roce 1881 Rolnickým akciovým cukrovarem. Výrobní sortiment cukrovaru pokrývá cukr krystal, krupici, moučku, hygienické balení, melasu a řepné řízky.