Ústav sacharidů a cereálií VŠCHT
  • O ústavu
    • Laboratoř cereální chemie a technologie
    • Laboratoř technologie škrobu a výrobků ze škrobu
    • Laboratoř technologie čokolády a cukrovinek
    • Laboratoř technologie cukru
    • Laboratoř potravinářských procesů a zařízení
    • Historie
    • Náš ústav v médiích
    • Kontakty
  • Studium
    • Zájemci o studium
    • Bakalářské studium
    • Magisterské studium
    • Doktorské studium
    • Studium v zahraničí
  • Věda a výzkum
    • Výzkumná skupina strukturní analýzy polysacharidů
    • Výzkumná skupina výroby a nutriční hodnoty potravin
    • Projekty
    • Přístroje
  • Naše úspěchy
    • Absolventi
    • Naše spolupráce
    • Publikace
  • Aktivity
    • Konference
    • Spolupráce
    • Kurzy a školení
  • Cz
  • En
Ústav sacharidů a cereálií / Naše úspěchy /

Publikace

  • ZBOŽÍZNALSTVÍ / Stručný přehled pekařských výrobků
  • CEREÁLNÍ CHEMIE A TECHNOLOGIE I / Zpracování obilovin – mlýnská a těstárenská výroba
  • CEREÁLNÍ CHEMIE A TECHNOLOGIE II / Sekundární zpracování obilovin – pekárenská technologie
  • TECHNOLOGIE POTRAVIN / Potravinářské zbožíznalství
  • TECHNOLOGIE POTRAVIN / Přehled tradičních potravinářských výrob
  • TECHNOLOGIE POTRAVIN / Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích
  • TECHNOLOGIE POTRAVIN / Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách
  • Měření a řízení chemických, potravinářských a biotechnologických procesů / Díl I. Provozní měření + Díl II. Řízení technologických procesů
  • Measurement and control of chemical, food and biotechnological processes / Volume I Process measurement + Volume II Process control
  • OBILOVINY v lidské výživě 2021 / Inovace a nové trendy v cereální technologii
  • OBILOVINY v lidské výživě / Stručné shrnutí poznatků se zvýšeným zaměřením na problematiku lepku
  • OBILOVINY v lidské výživě 2019 / Slovníček pojmů z cereální oblasti
  • OBILOVINY v lidské výživě 2017 / Shrnutí poznatků o obilovinách se zaměřením na problematiku sacharidů obilovin
  • OBILOVINY v lidské výživě 2016 / Moderní trendy v mlýnské a pekárenské výrobě
  • REFORMULACE POTRAVIN / Hodnocení možností reformulací hlavních potravinářských komodit
  • RENESANCE JEČMENE 2015
  • RENESANCE JEČMENE 2012

Fakulta potravinářské a biochemické technologie

Fakulta potravinářské a biochemické technologie byla založena roku 1952 – ještě pod názvem Fakulta potravinářské technologie. Pod současným názvem působí od roku 1969. Nabízí studium v bakalářských oborech zaměřených na biochemii a biotechnologii, na chemii, analýzu a technologii potravin, dále na biotechnologii léčiv a forenzní analýzu. V navazujících magisterských programech jsou pokryty obory od biotechnologie a mikrobiologie přes kvalitu a bezpečnost potravin až po klinickou bioanalytiku a biotechnologii léčiv. Absolventi se uplatní jako odborní pracovníci v potravinářském průmyslu, farmaceutickém průmyslu, ve státní správě v orgánech monitorujících kvalitu potravin a léčiv či v resortu vnitra.

  • Web fakulty
  • Web školy
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Technická 5, 166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373, DIČ: CZ60461373

  • Telefonní seznam
  • E-learning
  • Studijní IS
  • Školní e-mail
  • Kontakt
  • Knihovna
  • Kalendář
  • Koleje, menza
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
  • O ústavu
    • Laboratoř cereální chemie a technologie
    • Laboratoř technologie škrobu a výrobků ze škrobu
    • Laboratoř technologie čokolády a cukrovinek
    • Laboratoř technologie cukru
    • Laboratoř potravinářských procesů a zařízení
    • Historie
    • Náš ústav v médiích
    • Kontakty
  • Studium
    • Zájemci o studium
    • Bakalářské studium
    • Magisterské studium
    • Doktorské studium
    • Studium v zahraničí
  • Věda a výzkum
    • Výzkumná skupina strukturní analýzy polysacharidů
    • Výzkumná skupina výroby a nutriční hodnoty potravin
    • Projekty
    • Přístroje
  • Naše úspěchy
    • Absolventi
    • Naše spolupráce
    • Publikace
  • Aktivity
    • Konference
    • Spolupráce
    • Kurzy a školení