Hlavními plody naší práce jsou naši absolventi. Absolventi našeho ústavu se mohou podílet na vývoji receptur a technologických postupů nových výrobků, na řízení výrobních procesů, IT kontrole procesů, kontrole a hodnocení jakosti potravin.
Fakulta potravinářské a biochemické technologie byla založena roku 1952 – ještě pod názvem Fakulta potravinářské technologie. Pod současným názvem působí od roku 1969. Nabízí studium v bakalářských oborech zaměřených na biochemii a biotechnologii, na chemii, analýzu a technologii potravin, dále na biotechnologii léčiv a forenzní analýzu. V navazujících magisterských programech jsou pokryty obory od biotechnologie a mikrobiologie přes kvalitu a bezpečnost potravin až po klinickou bioanalytiku a biotechnologii léčiv. Absolventi se uplatní jako odborní pracovníci v potravinářském průmyslu, farmaceutickém průmyslu, ve státní správě v orgánech monitorujících kvalitu potravin a léčiv či v resortu vnitra.