International Conference on Polysaccharides and Glycoscience
Těšíme se na setkání s Vámi na 20. konferenci ICPG, která proběhne na Novotného lávce v termínu 13.–15. listopadu 2024.
Hlavní informace najdete na našem webu www.polysaccharides.csch.cz.
Ústav sacharidů a cereálií VŠCHT Praha za podpory České chemické společnosti pořádá mezinárodní konferenci Polysaccharides-Glycoscience (ICPG) zaměřenou na produkci, využití, charakterizaci a analýzu průmyslově významných polysacharidů a jejich derivátů s nutričním a zdravotním potenciálem.
Těšíme se na setkání s Vámi na 20. konferenci ICPG, která proběhne na Novotného lávce v termínu 13.–15. listopadu 2024.
Hlavní informace najdete na našem webu www.polysaccharides.csch.cz.
Fakulta potravinářské a biochemické technologie byla založena roku 1952 – ještě pod názvem Fakulta potravinářské technologie. Pod současným názvem působí od roku 1969. Nabízí studium v bakalářských oborech zaměřených na biochemii a biotechnologii, na chemii, analýzu a technologii potravin, dále na biotechnologii léčiv a forenzní analýzu. V navazujících magisterských programech jsou pokryty obory od biotechnologie a mikrobiologie přes kvalitu a bezpečnost potravin až po klinickou bioanalytiku a biotechnologii léčiv. Absolventi se uplatní jako odborní pracovníci v potravinářském průmyslu, farmaceutickém průmyslu, ve státní správě v orgánech monitorujících kvalitu potravin a léčiv či v resortu vnitra.