Pavla Humpolíková, PhD.

BORN 24. 11. 1957 IN PRAGUE


Education, Experience and Expertise

  • 1978 – 1982: ICT in Prague, Faculty of Food and Biochemical Technology
  • 1982 – 1987: ICT in Prague – PhD. studies in Food chemistry and technology
  • 1994 – 2000: RAMILL a. s., Head of the Department of quality control and quality management
  • od 2001 – present: Authorised signatory in ITER s.r.o. company, Authorised signatory; consultancy services in food technology
  • od 2001 – present: lecturer at the Department of Cereals and Carbohydrates, UCT Prague

Lectures and Research Topics

  • Cereal chemistry and technology
  • Applied information technology
  • Laboratory exercises

Chosen Publications

    Geletič R., Hrušková M., Humpolíková P.: Zrnitost pšeničných mouk.Mlynářské listy, 7/8, 6-9 (2000)

    Humpolíková P., Hampl J.: Dynamika chemických změn kyseliny L-askorbové v moučných suzpenzích a těstech, Mlýnsko-pekárenský průmysl, 34,95 (1988)

    Humpolíková P., Hampl J.: Vliv kyseliny L-askorbové na kvalitu hotového výrobku.Mlýnsko-pekárenský průmysl 6, 179-180 (1988)

    Humpolíková P., Hampl J.: Vliv kyseliny L-askorbové na reologické vlastnosti těsta.Mlýnsko-pekárenský průmysl 5, 137-140 (1988)

    Kadlec P., Humpolíková P., Bubník Z.: Pipeflow viscometer for measuring massecuite consistency, Sborník VŠCHT E57,73 (1984)

    Kadlec P., Jelínková P., Doupovcová H.: Výtokový viskozimetr k měření cukrovin konzistence, Listy cukrovarnické, 100, 12 (1984)

    Kadlec P., Bubník Z., Jelínková P.: Měření hustoty vápenného mléka. Listy cukrovarnické, 100, 26 (1984)

Contact

    telephone: +420 220 443 119
    fax: +420 220 445 130
    e-mail: Pavla.Humpolikova@vscht.cz