Vladimír Pour, PhD.

BORN 13. 8. 1959 IN PRAGUE


Education, Experience and Expertise

  • 1978 – 1984 Institute of Chemical Technology (ICT) in Prague, Faculty of Food and Biochemical Technology
  • 1982 – 1992 Researcher, Research Institute od Sugar Technology in Prague
  • 1985 – 1994 PhD. studies, ICT in Prague
  • 1994 – 1995 Marketing and accountancy consultant
  • 1995 – nowadays Research and teaching assistant at UCT Prague, Department of Carbohydrates and Cereals, VŠCHT Praha
  • 2000 – dosud Department deputy head, UCT Prague

  • Publications

    Pour V., Křečková J., Tichá B.: Způsob výroby potravinářské vlákniny A.O. č.270967

    Pour V., Kadlec P.: Viskozita melas, Listy cukrovarnické 99 (1983) 125

    Pour V.: Linka s evakuovaný mísidlem SÚ C 01-329-812-09, Závěrečná zpráva, VÚC Praha,1990

    Bubník Z., Štarhová H.,Hinková A., Pour V., Kadlec P., Devillers S., Konečný J. a Hart B.: Zkoušky prostředků SUCAZUR na sanitaci extrakční stanice v cukrovaru Dobrovice. Aplikace prostředků SUCAZUR při desinfekci v cukrovarnictví.Listy cukrov. a řep. 114 (1998) 151-159

    Bubník Z., Kadlec P., Štarhová H., Pour V. and Hinková A.: Purification of plant extracts by microfiltration. Proceedings of 2nd European Congress of Chemical Engineering, Montpellier, 1999, France

    Bubník Z., Kadlec P., Štarhová H., Hinková A. and Pour V.: Sucrose crystal growth from concentrated raw juice. 21st General Assembly C.I.T.S., Antwerppen, May 1999, Belgium

    Bubník Z., Kadlec P., Štarhová H., Pour V. and Hinková A.: Purification of plant extracts by microfiltration. 2nd European Congress of Chemical Engineering, Montpellier, 1999, France


    Contact

    • telephone: +420 220 443 111
    • fax: +420 220 445 130
    • e-mail: Vladimir.Pour@vscht.cz