Témata bakalářských prací pro akademický rok 2017/2018 | Vysoká škola chemicko-technologická v Praze - Ústav sacharidů a cereálií

Témata bakalářských prací pro akademický rok 2017/2018

Obor Technologie potravin

 

Název: Analýza produktů fermentace v modelových žitných a pohankových kvasech.

  • Vedoucí: Marcela Sluková, Ing. PhD.
  • Řešitel: Michaela Sadílková

Název: Studium a potravinářské užití netradičních druhů vlákniny z bambusu a plodu baobabu.

  • Vedoucí: Ivan Švec, Ing. PhD.
  • Řešitel: Eliška Petríková

Název: Senzorické a nutriční vlastnosti sušenek připravených z různých druhů celozrnných mouk.

  • Vedoucí: Lucie Jurkaninová Ing. et Ing. Ph.D.
  • Řešitel: Lucie Lamačová

Název: Vliv technologie mlýnského zpracování na zpracovatelské vlastnosti pohankových mouk.

  • Vedoucí: Pavel Skřivan, Ing. PhD.
  • Řešitel: Kateřina Horáková

Název: Izolace bioaktivních látek z přírodních materiálů pomocí membránových technik.

  • Vedoucí: Andrea Hinková, Ing. PhD.
  • Konzultant: Vladimír Pour, Ing. CSc.
  • Řešitel: Iveta Kříhová

Název: Vliv mlýnského zpracování na zpracovatelské vlastnosti celozrnných žitných mouk.

  • Vedoucí: Pavel Skřivan, Ing. PhD.
  • Řešitel: Klára Jirásková

Název: Hodnocení čokoládové cukrovinky obohacené složkami zvyšujícími nutriční hodnotu.

  • Vedoucí: Jana Čopíková prof. Ing. CSc.
  • Řešitel: Kateřina Zítková

Název: Vliv modelového pšeničného kvasu na strukturu střídy a údržnost pokusného pečiva.

  • Vedoucí:Marcela Sluková, Ing. PhD.
  • Řešitel: Anna Urešová

Název: Stanovení vlákniny v kakaových bobech a produktech.

  • Vedoucí: Jana Čopíková prof. Ing. CSc.
  • Řešitel: Tereza Kalousková

Název: Stanovení pomalu stravitelného škrobu s potenciálním využitím při výrobě léčiv.

  • Vedoucí: Petra Smrčková, Ing. PhD.
  • Řešitel: Lucie Hloušková

Název: Enzymatická hydrolýza galaktomannanů

  • Vedoucí: Svatopluk Henke, Ing. PhD.
  • Řešitel: Jan Zavadil

Název: Izolace  a identifikace polysacharidů z kakaových bobů.

  • Vedoucí: Jana Čopíková prof. Ing. CSc.
  • Řešitel: Thu Thao Vuová

 

 

Obor Forenzní analýza

Název: Identifikace výkvětu na povrchu čokolád.

  • Vedoucí: Jana Čopíková prof. Ing. CSc.
  • Řešitel: Kateřina Doubravová

Název: Identifikace kyseliny hyaluronové a glykosaminoglykanů v doplňcích stravy.

  • Vedoucí: Andrej Sinica doc. Mgr. Ph.D.
  • Řešitel: Tamilla Mirzayeva

 

 

Obor Biotechnologie léčiv

Název: Příprava glukanových a chitosanových  filmů obsahující  léčiva.

  • Vedoucí: Andrej Sinica doc. Mgr. Ph.D.
  • Řešitel: Tram Anh Tranová

Název: Nové reaktivní extruze škrobu pro farmaceutické aplikace.

  • Vedoucí: Evžen Šárka doc. Ing. CSc.
  • Řešitel: Aneta Vaňková

Název: Reaktivní extruze škrobu pro farmaceutické aplikace.

  • Vedoucí: Evžen Šárka doc. Ing. CSc.
  • Řešitel: Vít Jankovec

Název: Nanočástice škrobu jako nosiče léčivé látky.

  • Vedoucí: Evžen Šárka doc. Ing. CSc.
  • Řešitel: Eva Menšíkováová