Témata bakalářských prací pro akademický rok 2012/2013

Název: Hodnocení textury a barvy pekařských výrobků obrazovou analýzou

  • Title: Image analysis of bakery products texture and color
  • Vedoucí: Ing. Ivan Švec, PhD.
  • Konzultant:. doc. Ing. Marie Hrušková, CSc.
  • Student:

Název: Technologické vlastnosti kompozitní mouky s rosičkou krvavou

  • Title: Technological properties of composite flour with teff
  • Vedoucí: doc. Ing. Marie Hrušková, CSc.
  • Konzultant: Ing. Ivan Švec, PhD.
  • Student:

Název: Příprava a hodnocení těstovin s přídavkem ječmene

  • Title: Barley pasta evaluation and quality testing
  • Vedoucí: doc. Ing. Marie Hrušková, CSc.
  • Konzultant:. Ing. Ivan Švec, PhD.
  • Student:

Název: Metody stanovení aminokyselinového složení obilných bílkovin

  • Title: The methods of determination of cereal proteins amino acids
  • Vedoucí: Ing. Marcela Sluková, Ph.D.
  • Konzultant:
  • Student:

Název: Vliv procesů zpracování na obsah a kvalitu obilných bílkovin

  • Title: The effects of processing technology on content and quality of cereal proteins
  • Vedoucí: Ing. Marcela Sluková, Ph.D.
  • Konzultant: Ing. Nikoleta Velebná
  • Student:

Název: Vliv přídatných látek v cukrovinkách na chování dětí (rešeršní)

  • Title: The effect of additives in confectionery on children behaviour
  • Vedoucí: Ing. Marcela Sluková, Ph.D.
  • Konzultant:
  • Student:

Název: Vývoj nových bezlepkových potravin

  • Title:
  • Vedoucí: Ing. Marcela Sluková, Ph.D.
  • Konzultant: Ing. Iva Honců
  • Student:

Název: Změny vlákniny při technologii výroby pečiva

  • Title:
  • Vedoucí: Ing. Lucie Krejčířová, Ph.D.
  • Konzultant:
  • Student:

Název: Ječné pečivo – nové “funkční” výrobkyTitle:

  • Vedoucí: Ing. Lucie Krejčířová, Ph.D.
  • Konzultant:
  • Student:

Název: Identifikace beta-glukanu v potravinových doplňcíchTitle:

  • Vedoucí : doc. A. Synytsya
  • Konzultant:
  • Student:

Název: Identifikace kyseliny hyaluronové v kosmetických a potravinových doplňcích

  • Title:
  • Vedoucí : doc. A. Synytsya
  • Konzultant:
  • Student:

Název: Uplatnění technik infračervené spektroskopie (ATR a NIR) při analýze čokolády

  • Title:
  • Vedoucí : doc. A. Synytsya
  • Konzultant:
  • Student:

Název: Analýza povrchu čokolády

  • Title:
  • Vedoucí : prof. J. Čopíková
  • Konzultant:
  • Student:

Název: Reakční extruze nativních a modifikovaných škrobů

  • Title: Starch reactive extrusion of native and modified starches
  • Vedoucí: Ing. Evžen Šárka, CSc.
  • Konzultant: Ing. Jaroslav Koláček
  • Student:

Název: Obsah resistentního škrobu ve škrobových extrudátech

  • Title: Resistant starch in starch extrudates
  • Vedoucí: Ing. Petra Smrčková, PhD.
  • Konzultant:
  • Student:

Název: Perspektiva a současnost membránových separačních metod v potravinářském průmyslu (rešerše)

  • Title:
  • Vedoucí: Ing. Andrea Hinková, PhD.
  • Konzultant: Ing. Vladimír Pour, CSc.
  • Student:

Název: Možnosti uplatnění vysokoúčinné aniontové chromatografie pro analýzu nutričně významných složek potravin (rešerše)

  • Title:
  • Vedoucí: Ing. Andrea Hinková, PhD.
  • Konzultant: Ing. Marcela Sluková, PhD.
  • Student:

Název: Separační vlastnosti spirálně vinutých nanofiltračních membrán při dělení směsí sacharidů a solí

  • Title:
  • Vedoucí: Ing. Vladimír Pour, CSc.
  • Konzultant: Ing. Andrea Hinková, PhD.
  • Student:

Název: Ověření možnosti použití fotokatalýzy pro odstraňování biologicky neodbouratelných organických látek

  • Title:
  • Vedoucí: Ing. Vladimír Pour, CSc.
  • Konzultant:
  • Student:

Název: Frakcionace chemicky a biochemicky transformovaných přírodních materiálů preparativní chromatografií

  • Title:
  • Vedoucí : Ing. Svatopluk Henke, Ph.D.
  • Konzultant: Ing. Andrea Hinková, PhD.
  • Student:

Název: Chladicí krystalizace čistých a technických roztoků sacharozy

  • Title:
  • Vedoucí : Ing. Svatopluk Henke, Ph.D.
  • Konzultant: Ing. Vladimír Pour, CSc.
  • Student: