Témata bakalářských a diplomových prací pro akademický rok 2014/2015

Bakalářské práce řešené v akademickém roce 2014/2015

 

Název: Vliv různých typů kvasů na kvalitativní vlastnosti pekařských výrobků.

  • Vedoucí: Marcela Sluková Ing. PhD.
  • Řešitel: Pavla Vydrová (TEPO)

Název: Obohacování polysacharidových filmů látkami z rostlinných extraktů.

  • Vedoucí: Andriy Synytsya doc. Mgr. PhD.
  • Řešitel: Štěpánka Kramářová (BL)

Název: Technologické vlastnosti kompozitních směsí s kaštanovou moukou.

  • Vedoucí: Marie Hrušková doc. Ing. CSc.
  • Řešitel: Ivana Kadlčíková (TEPO)

Název: Distribuce molekulových hmotností oligosacharidů  v medu a krmivech pro včely.

  • Vedoucí: Andriy Synytsya doc. Mgr. PhD.
  • Řešitel: Veronika Litresitsová (TEPO)

Název: Hodnocení textury pekařských výrobků obrazovou analýzou

  • Vedoucí: Ivan Švec Ing. PhD.
  • Řešitel: Denisa Burdová (TEPO)

Název: Stanovení organických kyselin a minerálů v medu pomocí izotachoforézy.

  • Vedoucí: Andrea Hinková Ing. PhD.
  • Řešitel: Lucie Kuncová (FA)

Název: Stanovení sacharidů a aminokyselin v potravinových doplňcích.

  • Vedoucí: Andrea Hinková Ing. PhD.
  • Řešitel: Markéta Válková (BL)

Název: Obsah rezistentního škrobu ve funkčních potravinách.

  • Vedoucí: Evžen Šárka doc. Ing. CSc.
  • Řešitel: Lenka Moravcová (TEPO)

Název: Nanofiltrace jako separační metoda pro získávání cenných látek ze sladké syrovátky.

  • Vedoucí: Vladimír Pour Ing. CSc.
  • Řešitel: Lucie Jandová (TEPO)

Název: Studium polymorfních vlastností mannitolu a jeho výskyt v surovinách a potravinách.

  • Vedoucí: Marcela Sluková Ing. PhD.
  • Řešitel: Šárka Jonová (BL)

Název: Vývoj a hodnocení kvality těstovin s přídavkem  nopálové a kaštanové mouky.

  • Vedoucí: Marie Hrušková doc. Ing. CSc.
  • Řešitel: Veronika Čápová (TEPO)

Název: Metody stanovení rozpustné a nerozpustné vlákniny potravy ve vybraných potravinách.

  • Vedoucí: Marcela Sluková Ing. PhD.
  • Řešitel: Kristýna Mázárová (FA)

Název: Využití chromatografie při hodnocení čokolády

  • Vedoucí: Jana Čopíková prof. Ing. CSc.
  • Řešitel: Olesya Makeeva (TEPO)

Název: Biotechnologická modifikace nutričních vlastností obilných otrub určených pro lidskou výživu.

  • Vedoucí: Marcela Sluková Ing. PhD.
  • Řešitel: Lenka Kumbárová (BL)

Název: Využití moderních analytických technik pro zkoumání bezpečnosti potravin.

  • Vedoucí: Andrea Hinková Ing. PhD.
  • Řešitel: Lucie Pfeiferová (FA)

Název: Reaktivní extruze škrobu pro farmaceutické aplikace.

  • Vedoucí: Evžen Šárka doc. Ing. CSc.
  • Řešitel: Vít Jankovec (BL)

Název: Uplatnění vibrační spektroskopie při hodnocení čokolády.

  • Vedoucí: Jana Čopíková prof. Ing. CSc.
  • Řešitel: Kateřina Chybová (TEPO)

Název: Stanovení oligosacharidů v hydrolyzátech pomocí kapalinové chromatografie.

  • Svatopluk Henke Ing. PhD.
  • Řešitel: Kateřina Čermáková (FA)

Název: Reologické vlastnosti kompozitních směsí s nopálovou moukou.

  • Vedoucí: Marie Hrušková doc. Ing. CSc.
  • Řešitel: Lucie Mrvíková (TEPO)

Název: Testování pekařských výrobků se sníženým obsahem sodíkových iontů.

  • Vedoucí: Marcela Sluková Ing. PhD.
  • Řešitel: Jiří Buble (TEPO)

Název: Aplikace membránových separačních technik v potravinářském průmyslu a zemědělství.

  • Vedoucí: Andrea Hinková Ing. PhD.
  • Řešitel: Alena Kollmannová (TEPO)

 

Diplomové práce řešené v akademickém roce 2014/2015

Název: Využití fyzikálně-chemických metod pro odbarvování cukerných šťáv.

  • Vedoucí: Svatopluk Henke Ing. PhD.
  • Řešitel: Simona Křížová (TEPON)

Název: Sorpční vlastnosti ovoce v cukrovinkách.

  • Vedoucí: Jana Čopíková prof. Ing. CSc.
  • Řešitel: Veronika Kortánková Bc. (TEPON)

Název: Využití rezistentního škrobu k fortifikaci potravinářských výrobků.

  • Vedoucí: Evžen Šárka doc. Ing. CSc.
  • Řešitel: Miroslava Kubová Bc. (TEPON)

Název: Charakteristiky kompozitních směsí s obsahem netradičních semen.

  • Vedoucí: Marie Hrušková doc. Ing. CSc.
  • Řešitel: Barbora Babiaková Bc. (TEPON)