Ing. Vladimír Pour, CSc.

narozen 13.8. 1959 v Praze

 


 

Vzdělání a zkušenosti

  • 1974 – 1978 Střední průmyslová škola potravinářské technologie v Praze, Studijní obor Výroba cukru a cukrovinek
  • 1978 – 1984 Vysoká škola chemicko – technologická v Praze, Fakulta potravinářské a biochemické technologie
  • 1982 – 1992 Samostatný výzkumný pracovník, Výzkumný ústav cukrovarnický v Praze
  • 1985 – 1994 Externí aspirantura na VŠCHT Praha
  • 1992 – 1994 Technicko - ekonomický poradce pro nákup a prodej potravinářského zboží a řízení společného stravování
  • 1994 – 1995 Poradce v oblasti marketingu a účetnictví
  • 1995 – dosud Odborný asistent, Ústav sacharidů a cereálií, VŠCHT Praha
  • 2000 – dosud Tajemník Ústavu sacharidů a cereálií, VŠCHT Praha

 

Pedagogické a výzkumné zaměření

  • Výuka předmětů: Laboratoř oboru a specializace, Laboratoře procesů potravinářských a biochemických výrob, Laboratoře v rámci programu Erasmus, Management a marketing v potravinářském průmyslu, Ekonomika potravinářských podniků a Aplikovaná výpočetní technika.
  • Potravinářské procesy: Krystalizace cukru, Fotokatalýza a Membránové separace.
  • Vedení a konzultace diplomových a bakalářských prací.
  • Správa Technologické haly potravinářských procesů.

 

Vybrané publikace

    Pour V., Křečková J., Tichá B.: Způsob výroby potravinářské vlákniny A.O. č.270967

    Pour V., Kadlec P.: Viskozita melas, Listy cukrovarnické 99 (1983) 125

    Pour V.: Linka s evakuovaný mísidlem SÚ C 01-329-812-09, Závěrečná zpráva, VÚC Praha,1990

    Bubník Z., Štarhová H.,Hinková A., Pour V., Kadlec P., Devillers S., Konečný J. a Hart B.: Zkoušky prostředků SUCAZUR na sanitaci extrakční stanice v cukrovaru Dobrovice. Aplikace prostředků SUCAZUR při desinfekci v cukrovarnictví.Listy cukrov. a řep. 114 (1998) 151-159

    Bubník Z., Kadlec P., Štarhová H., Pour V. and Hinková A.: Purification of plant extracts by microfiltration. Proceedings of 2nd European Congress of Chemical Engineering, Montpellier, 1999, France

    Bubník Z., Kadlec P., Štarhová H., Hinková A. and Pour V.: Sucrose crystal growth from concentrated raw juice. 21st General Assembly C.I.T.S., Antwerppen, May 1999, Belgium

    Bubník Z., Kadlec P., Štarhová H., Pour V. and Hinková A.: Purification of plant extracts by microfiltration. 2nd European Congress of Chemical Engineering, Montpellier, 1999, France

 

Kontakt

    telefon: +420 220 443 111
    fax: +420 220 445 130
    e-mail: vladimir.pour@vscht.cz

Poslední aktualizace: 23. leden 2013, 13:52

Tisk | E-mailem