Ing. Pavla Humpolíková, CSc.

narozena 24.11.1957 v Praze


 

Vzdělání a zkušenosti

  • 1978 - 1982: VŠCHT v Praze, Fakulta potravinářské a biochemické technologie
  • 1982 - 1987: VŠCHT FPBT - aspirantura v oboru chemie a technologie poživatin
  • 1994 - 2000: RAMILL a. s., vedoucí oddělení kontroly a řízení jakosti
  • od 2001 - dosud: jednatelka společnosti ITER s.r.o., poradenské a konzultační služby v potravinářství
  • od 2001 - dosud: jako odborný asistent Ústavu chemie a technologie sacharidů, VŠCHT Praha

 

Pedagogické a výzkumné zaměření

výuka předmětů

  • Cereální chemie a technologie
  • Aplikovaná výpočetní technika
  • Laboratoř oboru a specializace

 

Vybrané publikace

    Geletič R., Hrušková M., Humpolíková P.: Zrnitost pšeničných mouk.Mlynářské listy, 7/8, 6-9 (2000)

    Humpolíková P., Hampl J.: Dynamika chemických změn kyseliny L-askorbové v moučných suzpenzích a těstech, Mlýnsko-pekárenský průmysl, 34,95 (1988)

    Humpolíková P., Hampl J.: Vliv kyseliny L-askorbové na kvalitu hotového výrobku.Mlýnsko-pekárenský průmysl 6, 179-180 (1988)

    Humpolíková P., Hampl J.: Vliv kyseliny L-askorbové na reologické vlastnosti těsta.Mlýnsko-pekárenský průmysl 5, 137-140 (1988)

    Kadlec P., Humpolíková P., Bubník Z.: Pipeflow viscometer for measuring massecuite consistency, Sborník VŠCHT E57,73 (1984)

    Kadlec P., Jelínková P., Doupovcová H.: Výtokový viskozimetr k měření cukrovin konzistence, Listy cukrovarnické, 100, 12 (1984)

    Kadlec P., Bubník Z., Jelínková P.: Měření hustoty vápenného mléka. Listy cukrovarnické, 100, 26 (1984)

 

Kontakt

    telefon: +420 220 443 119
    fax: +420 220 445 130
    e-mail: Pavla.Humpolikova@vscht.cz