Naši studenti na potravinářském veletrhu Sial v Paříži

Na potravinářský veletrh Sial jede soutěžit skupina studentů našeho ústavu vedená Ing. Marcelou Slukovou, PhD. Soutěžním výrobkem je tavený sýr Gladiátor, který je vyrobený z českých surovin a obohacený ječnými perličkami s probiotickými účinky. S tímto výrobkem studenti již uspěli v národním kole soutěže EcoTrophélia 2012.

 

Na vzniku tohoto výrobku se podílely také společnosti Tany Nýrsko a Zeelandia Malšice, marketing, design a business plán je dílem studentů Jihočeské univerzity.

Použití ječmene v různých druzích potravin se na našem ústavu věnuje Laboratoř cereální chemie a technologie velmi intenzívně. Tato obilovina byla v Čechách běžnou součástí stravy v 18. a 19. století, nyní se pěstuje jen na minimální rozloze a zejména pro pivovarnické a sladařské účely.

V Paříži se soutěže zúčastní 13 studentských týmů, úkolem každého týmu je přesvědčit svou prezentací 25člennou porotu, že právě jejich dílo je to nejlepší.

Poslední aktualizace: 4. říjen 2012, 12:26

Tisk | E-mailem