Chemický jarmark 2012

Dne 13.9. 2012 proběhl před budovou B VŠCHT v Praze Chemický jarmark pořádaný školami i vědeckými institucemi .

Letošní Chemický jarmark byl úspěšný, stánek našeho ústavu shlédlo více než čtyři sta návštěvníků, kteří měli zájem o propagované cereální výrobky i cukrovinky. Za spolupráci děkuji Doc. Hruškové a Prof. Čopíkové a také zúčastněných doktorandům.

Návštěvníci měli možnost na stánku FPBT ochutnat například vynikající makové buchty pečené z mouky, kde část pšeničné byla nahrazena ječnou, nabízely se i další výrobky. Je dokázáno, že ječmen má velmi příznivý vliv na lidské zdraví. Jedná se zejména o rozpustnou složku vlákniny potravy s prokázanými účinky v prevenci srdečně-cévních onemocnění, ve snížení hladiny „špatného“ cholesterolu a udržení stabilní hladiny glukosy a insulinu po konzumaci potraviny.

  • Zajímavé výsledky spotřebitelských preferencí chleba, běžného a trvanlivého pečiva i cukrovinek jsou zpracovány v příloze.
  • Poslední aktualizace: 4. říjen 2012, 12:27

    Tisk | E-mailem

    Galerie

    Foto č. 1 z galerie: Chemický jarmark 2012
    Foto č. 2 z galerie: Chemický jarmark 2012
    Foto č. 3 z galerie: Chemický jarmark 2012